CROATIA TROPHY PO 11. PUT

Još se samo 9 posada može prijaviti na 11. Croatia Trophy koji će se i ove godine voziti u okolici Starog Sela i Topuskog.

41 posada koliko ih je do sada prijavljeno, ako izuzmemo ATV, dolazi iz Rusije, Velike Britanije, Austrije, Belgije, Nizozemske, Njemačke, Mađarske, Italije, Slovenije, Poljske i zemlje domaćina – Hrvatske.

Što se tiče ATV-a, za sada su prijavljena 3 tima, odnosno 6 vozača (2 iz Njemačke i 4 iz Poljske) koji voze u parovima i startati će po običaju prije terenaca, dok će posade u terenskim vozilima startati pola sata nakon starta zadnjeg ATV tima.

Od 6 startanih domaćih posada lani, do sada su prijavu izvršile 4 među kojima je jedna nova.

Posade za koje ćemo navijati i ove godine su: Krota-Brgodac, Vinković-Periša, Sršek-Pavličić i Bartolić-Micek.

Ove posade dolaze iz ORK Kamo oko vidi, ORT Vrbovec te AK Zg off road, a nadamo se da će biti još domaćih prijava.

Da li će i ove godine prijavu izvršiti posade Švec-Horvat, Brezovec-Helfrih, Klanac-Draguzet ili možda i posada koja je jednom zasjela i na visoko 3. mjesto CT-a; Kovač-Povrlišek, vidjeti ćemo.

Ustvari, nadajmo se da hoće jer naše posade znaju i mogu.

Bez obzira koliko ih na kraju bude sudjelovalo, treba ih doći bodriti barem na prolog – koji će se voziti 01.05.2009. i Trophy Day koji je na programu u nedjelju, 03.05.2009., s polaznom točkom Staro Selo kraj Topuskog.

Kako je limit za prijavu ograničen na 50 vozila i 20 ATV vozača, od danas ih je slobodno samo 9 za vozila i 14 za ATV, te bi bilo dobro da izvršite prijavu na vrijeme kako se ne bi dogodilo da pripremate vozilo za CT, a na kraju više nema slobodnih mjesta.

Poredak domaćih posada koje su završile i ostale su do zadnjeg dana prošle godine je izgledao ovako:

5. GORDAN KROTA/IVO BRGODAC, HR, JEEP, 45:52:24
12. NIKOLA SRŠEK/STANISLAV PAVLIČIĆ, HR, JEEP, 60:13:05
21. ZORAN ŠVEC/MARKO HORVAT, HR, SUZUKI, 68:50:31
22. PREDRAG VINKOVIĆ/MARIO PERIŠA, HR, PUCH, 69:17:20

Nadajmo se da će 8 etapa koje će pripremiti organizator AK Croatia Trophy, biti lakše za domaće posade jer sada već znaju što mogu očekivati, a obzirom da su ove godine tek drugi put sudionici.

Prijavnice, Pravilnik i ostale informacije su na webstranici AK Croatia Trophy.