HR Off road portal
ORK Schnee
Dobrodošli na site!
Javite detalje o događanju i time informirajte dio javnosti ... :)
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OD SVEGA PO MALO
ZABAVA
KONTAKT
AKO NISTE ZNALI...
::: C I T A T :::
Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.
Sri Chinmoy
JESTE LI ZNALI DA ...
... zarez napravljen na kori stabla uvijek ostaje na istom razmaku od tla iako stablo konstantno raste?
Google
 
 
PODRAVINA ADVENTURE 2011.
03.10.2011.


Protekli vikend se održavalo Off road druženje Podravina Adventure 2011. na području Subotice Podravske koja se nalazi nedaleko Koprivnice, a koju su pripremili Damir Špernjak - Šperky i ORK Schnee.
Iako je početak listopada, sunce i temperatura su bili kao usred ljeta pa je i druženje na otvorenom bio veći gušt. Kolona od 40-ak terenaca lagano je prolazila šumskim i makadamskim putovima, a uz povremena stajanja družili su se off roaderi iz Slovenije (Mozirje - Celje), Austrije (Beč) i Hrvatske (Omiš, Split, Drniš, Zadar, Kutina, Bjelovar, Marija Bistrica, Križevci, Vrbovec, Dugo Selo, Karlovac, Koprivnica, Ivanić Grad, Samobor, Vukovina, Zagreb...).
Nekolicina je stigla već u petak poslije podne, a glavnina u subotu ujutro, dok su neki pristigli u subotu poslijepodne i predvečer. Subotnja vožnja se odvijala u dva dijela (do i poslije ručka), pa je tako obuhvaćena vožnja koja je mogla zadovoljiti sve pristigle - od šumskih putova, makadama, nešto malo asfaltnih putova, te malo blatnih prepreka za one koji su mogli - ili željeli pokušati proći, nekih spustova i sl.).
U poslijepodnevnom dijelu vožnje se našla i "noćna" na putu do baze, a nakon toga se krenulo na večeru te druženje uz logorsku vatru i pečenje kestena.
U nedjelju se nakon doručka i kavice krenulo na poligon gdje je organizator pripremio neke simbolične nagrade (neka vrsta 'priznanja') za vožnje koje su se vozile sa mjerenjem vremena. Dionice su bile kratke, ali bit svega je bila da oni koji do sada nisu imali priliku osjetiti adrenalin kad se stisne štoperica, osjete to sada.
Tako su bile određene staze za hard, soft i turist vozila te su se nagradila prva tri vozača svake kategorije.
Pehari i nagrade koji su podijeljeni, primili su slijedeći 'natjecatelji' i sudionici ovog off road druženja:
1. Najbolji Hard vozač: Anđelko Srabinec, ORT Vrbovec, Nissan Patrol 3.3D
2. Najbolji Soft vozač: Marko Medarić, Lada Niva
3. Najbolji Turist vozač: Ivan Jandrečić, AK Ozalj, Jeep Wrangler
Osim pehara za vožnju na vrijeme, organizator je dodijelio još neke nagrade kao što su nagrada/priznanje vozačima koji su stigli iz najudaljenijih krajeva svake države iz koje su sudionici pristigli, a to su:
4. Slovenija: Boštjan i Tadej Žel, ORC White Tiger, Suzuki Samurai
5. Austrija: Krešimir Buben, Jeep GC 3.0 CRD
6. Hrvatska: Joško Soni Bišćan, Kia Sorento (Tugare, Omiš) i Željko Reljanović, LR Defender 110 (Split), obojica iz ORK Dalmacija 4x4
Uz navedene, 'prozvani' su još i:
7. Najmlađa off roaderica na Podravina Adventure 2011.: Paula Miholić, Toyota LX
8. 'Bem ti takvog terenca: David Geras, Toyota 4Runner (kvar na vozilu) te Ronald Krehula, Mercedes G (2 kvara na vozilu)
9. Najstarije vozilo na druženju: Bruno Milički, Jeep Willys
10. Upornost pri dolasku na druženje: Oliver Voss, Nissan Terrano 2.7 TDI (kvar na autocesti, popravak i uspjeli dolazak, s time da je kvar imao i Ivan Jandrečić koji se vratio kući, popravio Jeepa te ponovno krenuo na Podravina Adventure)
11. Izvođenje najzanimljivijih atrakcija: Alojz Jalžečić, ORT Kutina, Suzuki Samurai
12. Moje 1. off road druženje: Ivan Jandrečić, AK Ozalj, Jeep Wrangler
Nakon ovih podjela, slijedila je 'slobodna vožnja' na poligonu pa su prisutni mogli isprobati vožnju po preprekama po želji. Za vožnje na vrijeme, vjerojatno će na stranicama ORK Schnee biti objavljena tablica s vremenima, a koju je potrebno prepisati da bi se mogla objaviti. Ovim putem organizatori zahvaljuju svima koji su se odazvali na druženje te se nadaju da je bilo dobro i da je za svakoga bilo ponešto.
Ukoliko vam se dopalo ili nije, slobodno ostavite svoj komentar u nastavku, a komentari mogu biti poticaj da se organizira ili poboljša slijedeće druženje.
BLIŽI SE PODRAVINA ADVENTURE 2011.
24.09.2011.


Poziv vozačima svih 4x4 vozila na off road druženje PODRAVINA ADVENTURE 2011., koje druženje obuhvaća vožnju 4x4 vozila, tj. sva terenska vozila čiji vlasnici nemaju 'fobiju' od silaska s asfalta.
Voziti će se polako i u koloni te je za to predviđena jedna trasa koju će moći proći i oni "najcestovniji" terenci (turist), dok će terenci sa boljim gumama i ostalom off road opremom imati prilike za svoje gušte... Za vrijeme takvih stajanja, ostali će moći pogledati, slikati, pratiti načine svladavanja prepreka, klopati, cugati, družiti se itd.
Druženje je planirano za 2 dana, a najvažnije detalje možete pročitati u nastavku:
Lokacija: Subotica Podravska (Koprivnica)
Termin: 01. i 02.10.2011.
Okupljanje: do 10,00 sati
- kod trgovine i Društvenog doma u Sub. Podravskoj (osim oznaka/bannera ORK Schnee uz cestu prije samog skretanja na parking, na lokaciji okupljanja će se nalaziti parkirani terenci (Suzuki, crveni Jeep...).
Oni koji dolaze prvi put - iz pravca Koprivnice, nakon table ulaska u Suboticu Podravsku, imaju cca 1 km vožnje, dok oni koji dolaze iz pravca Varaždina imaju od table Sub. Podravske cca 2 km vožnje.
Spavanje je osigurano u čvrstom objektu za 60 osoba, s time da je potrebno ponijeti vreće za spavanje i eventualno neki podložak ili podmetač ispod vreće za spavanje (obzirom da se radi o dvorani s parketom).
Oni koji žele spavati u svojim šatorima imaju osiguran prostor za postavljanje istih, a ukoliko netko želi spavati u sobama "Pansiona Zlatan", noćenje s doručkom će po osobi platiti 150,00 kn (20 eur), a rezervaciju može obaviti na tel. +385 (0)48 665 129
Kotizacija po osobi (cjelodnevna hrana, piće za 2 dana): 150,00 kn (20 eur)
Djeca do 12 godina ne plaćaju kotizaciju.
Broj vozila je ograničen na 30, s time da je u ovom trenutku slobodno još 9 prijava.
PRIJAVNICU (pdf) ćete popuniti prilikom dolaska, a ukoliko želite, istu možete isprintati i popunjenu podacima donijeti na druženje.
Prijave je moguće izvršiti putem slijedećih kontakt podataka:
Damir Špernjak - Šperky: +385 (0)99/407-3905, (0)91/603-7378
ORK Schnee: info@schnee-offroad.com;
+385 (0)98 868-949 (schnee); (0)95/900-6575 (schnee); (0)98/678-112 (Neba)
HR Off road Forum Schnee: www.schnee-hr.com/forum
Od hrane, u ponudi će biti kiflice (klipići), domaće lepinjice, grah, paprikaš, kranjske kobasice, orehnjača, makovnjača, domaći kruh, pečeni kesteni...
Dio - nazovimo to 'nagrada' će se dodijeliti u subotu poslije večere, a ukoliko bude zainteresiranih, nakon večere će se ići na noćnu vožnju po šumi, dok će u nedjelju na poligonu biti upriličene neke kraće vožnjice za koje će najbolji vozači dobiti pehare (znači, najbolji vozači hard, soft i turist 4x4 vozila).
PODRAVINA ADVENTURE - TRASIRANJE
13.09.2011.


Šperky i ORK Schnee su proteklog vikenda krstarili šumskim putovima kako bi pronašli trase na kojima će se 01. i 02.10.2011. družiti vlasnici terenaca koji ne prežu od silaska sa asfalta. Slike iz šume kojom će se voziti, možete pogledati na linku: Trasiranje za off road druženje - Podravina Adventure 2011.
Osim informacija koje su ranije navedene, evo još poneka...
Djeca do 12 godina ne plaćaju kotizaciju za hranu i piće (150,00 kn/20 €), a oni koji će imati želju ponijeti šator, osiguran je prostor za postavljanje istog. Također, prijave će biti moguće izvršiti najkasnije do 25.09.2011. obzirom da je potrebno znati koliko će se hrane i pića morati pripremiti i osigurati. Kontakt podaci su isti (vidi raniju najavu) te su pozvani svi da budu korektni te prijave dolazak ako planiraju navratiti.
PODRAVINA ADVENTURE 2011.
31.08.2011.


U pripremi je organizacija off road druženja nedaleko Koprivnice - Subotica Podravska, i to prvog vikenda u listopadu - 01. i 02.10.2011., a organizacijski ga pokrivaju ORK Schnee i Damir Špernjak - Šperky.
Trasa će biti jedna za sve, s time da će se za ona zahtjevnija vozila ili za sve one koji žele isprobati svoje ili mogućnosti svojih terenaca usputno stajati, tako da će se moći poslikati, promatrati i/ili testirati, ovisno o željama, a sve to neobavezno i opušteno uz međusobno druženje. Ukoliko pristigli off roaderi pokažu zanimanje za noćnu vožnju u subotu, te poligonsku vožnju u nedjelju, sve je na raspolaganju.
Ovo dvodnevno druženje uključuje hranu i piće od subote ujutro do nedjelje do trenutka 'rastanka' - ma kad to bilo, a kotizacija iznosi 150,00 kn. Prostor za spavanje je osiguran u čvrstom objektu za cca 60-ak osoba, s time da je potrebno ponijeti vreće za spavanje, a broj za prijave je ograničen na maksimalno 30 vozila.
Sve prijave je moguće obaviti putem slijedećih kontakt podataka:
Damir Špernjak - Šperky: +385 (0)99/407-3905, (0)91/603-7378
ORK Schnee: info@schnee-offroad.com;
+385 (0)98 868-949 (schnee); (0)95/900-6575 (schnee); (0)98/678-112 (Neba)
Off road Forum: www.schnee-hr.com/forum
PAKLENA VRUĆINA U VRBOVCU
22.08.2011.


9. Off road natjecanje u Vrbovcu se ove godine održavalo tjedan dana ranije (20. i 21.08.2011.) nego što je običaj da im je termin smješten "zadnji vikend u kolovozu" - što je bilo lako pamtljivo. Paklena vrućina nije spriječila dolazak posada te je u disciplinama sudjelovalo 10 hardaša, 16 softaša, 11 turista te po 5 vozila na brzincu i brzincu za buggy vozila. Road book je bio u 3 dijela: prvi dio klasična vožnja s masovnim startom do određene točke gdje su se okupili i softaši i hardaši na pauzi za ručak. Nakon toga se masovno startalo na kružni dio po road booku, a nakon kružnog dijela (3 kruga), nastavio se road book u pravcu poligona gdje su se posade počele pojavljivati kada je već pao mrak.
U nedjelju se započelo s brzincima na poligonu Blanje te se završilo zadnjim ispitom za hard road book - extreme. Super extreme nije vožen zbog nedovoljnog broja prijavljenih posada, a sve discipline su obuhvaćene u tabeli REZULTATA (pdf).
9. OFF ROAD KUP VRBOVEC 2011.
11.08.2011.


Krajem mjeseca (20. i 21.08.2011.) održati će se 9. Off road kup Vrbovec 2011., čiji organizator ORT Vrbovec ove godine priprema i vožnju po road booku za "turist" vozila, odnosno - sva ona cestovna 4x4 vozila čiji su vlasnici voljni isprobati vožnju po putnoj knjizi koja sliči natjecateljskoj, ali za turističku vožnju bez mogućnosti oštećenja ili težih prepreka. Organizator je dostavio Program natjecanja koji izgleda ovako:
SUBOTA - 20.08.2011.
10:30-11:00 - Prijava natjecatelja, tehnički pregled i verifikacija vozila
11:00 - Start ROAD BOOK-a (SOFT, HARD i TURIST)
20:00 - Druženje i veselje
NEDJELJA - 21.08.2011.
10:00 - BRZINAC - Road Book SOFT
11:00 - EXTREME - Road Book HARD
13:00 - Start brzinske vožnje
14:00 - Start Extreme vožnje
17:00 - Proglašenje pobjednika i dodijela nagrada i priznanja
*Satnica je podložna promjenama
Posebni Pravilnik - Vrbovec 2011. (pdf)
ODRŽAN 6. OFF CUP KRIŽEVCI 2011.
06.06.2011.


Kiša je doslovno obišla Apatovec kod Križevaca pa su oba dana natjecanja u organizaciji ORK Križevci prošla "na suho". Iako je sudjelovao mali broj vozila, natjecanje se održalo u dobrom raspoloženju ekipa koje su prisustvovale.
Na žalost, organizator je bio prisiljen izbaciti dio vožnje i to ne svojom krivicom, međutim, i ovaj dio koji se vozio je bio dosta zanimljiv. Osim klasičnih podjela na hard i soft vozila, i ove je godine u ponudi bila i vožnja za "turist" klasu, a ona je obuhvaćala subotnji roadbook i nedjeljni brzinac. Sam roadbook je bio vrlo zanimljiv jer je obuhvaćao vožnju po okolici Križevaca na način da se obiđu znamenitosti (Stari Grad, slap, dvorci i sl.), te su sudionici u sklopu road booka morali odgovarati na pitanja (umjesto kontrolnih točaka). Obzirom na cijelu situaciju, organizator je odlučio da neće naplaćivati startninu i dodijelio pehare ekipama koje su ostale do proglašenja. Na Extremeu je došlo do jednog prevrtanja preko "nosa" i to na sreću bez posljedica, a kako je vozač vozio tuđi Suzuki, nije mu za zamjeriti što je umjesto u "rikverc" - ubacio u 4. brzinu i time svima priuštio ovu dodatnu atrakciju.
Sve u svemu, jedan od (u zadnje vrijeme) rijetkih off road vikenda i svi se pitaju koji je najveći razlog sve manjem broju ovakvih događanja ako izuzmemo recesiju i neke nazovimo političke poteze pojedinaca.
Rezultati (PDF):
HARD - SOFT - TURIST - BRZINCI - EXTREME - AVG
PRAVILNIK ZA KRIŽEVAČKU TRKU...
02.06.2011.


Za vikend se u Apatovcu (Križevci) vozi off road natjecanje koje organizira ORK Križevci, a to je ujedno i prvo natjecanje u ovoj godini u sklopu bodovanja.
Izvan hard i soft disciplina, organizator je pripremio i road book za sve koji su voljni spojiti turističku vožnju i razgledavanje križevačkog kraja sa uvidom u putnu knjigu (roadbook) koja izgleda kao ona prema kojoj se vozi na natjecanjima.
Naravno da se vrijeme neće mjeriti i da vozila trebaju biti uredno registrirana, ali za sve koji imaju imalo avanturističkog duha te žele pokušati voziti po road booku, ovo je idealna prilika.
Za trkače je važno upoznati se sa PRAVILNIKOM, a satnica i raspored ovogodišnjeg događanja objavljeni su ranije na ovim stranicama, te ostaje samo pozvati vas da provedete ugodan vikend u Apatovcu. Vidimo se...

Detaljnije: www.offroad-krizevci.hr
ARHIVIRANI ČLANCI

NOVI PROGRAM I PRAVILNIK - KC

PROGRAM:
18.09.2010 (subota)
... više

OFF ROAD DRUŽENJE - ŠIRINEC 2010.

Od petka do nedjelje (10-12.09.2010.) ... više

OFF ROAD - SARAJEVO 2010.

Postovani,
mjesto okupljanja je ... više

PROGRAM - KC CHALLENGE

Program 1. OFF ROAD SUSRETA -
... više

REZULTATI SA NATJECANJA-VRBOVEC

Dostavljeni su rezultati natjecanja u ... više

OFF ROAD DRUŽENJE ŠIRINEC 2010.

Drugi vikend u rujnu - 11. i 12.09.2010., ... više

www.euro4x4parts.com

Orbis hosting

ORK Schnee
kupujte, prodajte, družite se...
::: SLIKA MJESECA :::
slika mjeseca...
::: I N F O :::
::: MJESTO ZA VAŠ BANNER :::

PRERAČUNAJ

cm

feet

inch

Vrijednosti: 1 Inch = 2.54 cm, 1 Feet = 30.48 cm, 1 Feet = 12 Inch
::: A N K E T A :::
Smatrate li da je naplata radi opstanka Portala i Foruma:
potrebna
potrebna i dobra
nepotrebna
dobra - cijene su OK
dobra - cijene su preniske
dobra - cijene su previsoke
loša
svi tako rade
važno da opstane
svejedno mi je, iako pratim
ljudi su škrti platiti reklamu
ne znam
 
 

Vrati na vrh stranice

HR Off road portal Schnee © 2004-2018. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 03.10.2011.