HR Off road portal
ORK Schnee
Dobrodošli na site!
Javite detalje o događanju i time informirajte dio javnosti ... :)
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OD SVEGA PO MALO
ZABAVA
KONTAKT
AKO NISTE ZNALI...

::: C I T A T :::

Tvrdoglavost ima svojih pozitivnih strana. Uvijek znate kakvo ćete mišljenje imati sutra.
Glen Beaman
Google
 

DRUŽENJE FORUMAŠA NA KORDUNU
15.04.2010.

Informacije i prijavu možete obaviti na forumskom linku: Off road forum. Slijede osnovne informacije...
----
Datum: 25.-27.06.2010.
Mjesto: Kestenak, privatni posjed
Sadržaj: VOŽNJA (off road), ručak (zakuska-bogata), VOŽNJA (off road), večera (bogata, janjetina, odojak, piletina, itd, itd)
Broj vozila: 20 (cca 40 ljudi)
Program:
Sastanak u BARILOVIĆU - Caffe Bar "BARILO" u 9:00, kavica, sok
Odlazak (grupno) na Kestenak
Papirologija, upoznavanje i ostalo
Off road vožnja po okolnim šumama i jarugama
Ručak: Hladna zakuska, kava, sokovi
Off road vožnja po okolnim šumama i jarugama
Večera: Odojak, janjetina, piletina s ražnja i ostale đakonije
Cijena: 250 Kn po osobi
VAŽNO: Svatko vozi na vlastitu odgovornost (potpisane izjave). Poštivanje reda i instrukcija organizatora (vožnja izvan zadane trase); Nepoštivanje istih znači momentalno isključenje s druženja (nema ono nisam znao). Quadovi nepoželjni. Alkohol zabranjen za vrijeme trajanja druženja. Misli se na vožnje i ručak.
Uvjeti za vozila: Tehnički ispravna i valjano registrirana. Gume od AT (bolje) do MT. Rollbar i winch nisu uvjet ali ako ih imate nisu problem (vitlo je poželjno).
Molim sve one koji će se prijaviti poštivanje gore navedenih uputa.
U cijenu je uračunato sve osim goriva. Na Kestenku nemate drugih troškova.
Upozorenje: Napunite rezervoare prije dolaska jer na tom potezu nema pumpe za nadolijevanje goriva. Zadnja pumpa prije skretanja prema Bariloviću je u Karlovcu.
Pozicija Kestenka: 45° 19' 56.06" N 15° 29' 23.73" E
Teren je pregledan, nešto grmlja je očišćeno. Ostalo je pripremiti jedno iznenađenje.
Dečki i puce pripremite se jer će biti svega. Možda i blata.
Za sada 17 terenaca s 36 odrasla off roadera i 4 mala off roadera.

OČITOVANJE AMK 4MOTION LABIN
15.04.2010.

-------Original Message-------
From: amk4motion labin
Date: 14.4.2010 13:41:57
To: HORS
Subject: Re: FW: FW: Odluka o diskvalifikaciji natjecatelja - Labin off road 2010-Marconi - ZA HORS

AMK"4Motion"-Labin za - HORS
Svi klubovi koji sudjeluju u Kupu Hrvatske
Predmet: Očitovanje na navode ORK "Kamo oko vidi"-Buzet , a vezano uz diskvalifikacju natjecatelja na utrci za Kup Hrvatske Labin off road 2010-Marconi ... [prilog u PDF-u]

KOMENTAR "DRUGE STRANE"
14.04.2010.

Imajući u vidu da se AMK 4Motion Labin izjasnio i objasnio svoju Odluku o diskvalifikaciji (u daljnjem tekstu: Odluka) nekih sudionika na njihovom natjecanju proteklog vikenda, kontaktirana je i "druga strana". Naime, u Odluci stoji da je fizički obračun započeo g. Gordan Krota prvi put, te je nakon toga i on bio napadnut od strane istog gledatelja, "druga strana priče" je stoga potražena kod g. Josipa Radović.
Evo što on kaže na cijelu situaciju.
- Bio sam u vozilu na startu zasebnog, trećeg brzinca, i vidio sam naguravanje uz traku. Od svih tih ljudi poznajem samo Gordana, te sam izašao iz vozila da smirim situaciju. Nisam došao na pola puta kad sam vidio da je gledatelj nasrnuo na njega. I onda sam potrčao i odgurnuo ga od Gordana. I tako je počelo naguravanje u kojem su deblji kraj izvukli gledatelji. Kad se situacija smirila, sjeo sam u vozilo i normalno startao na brzinac kao i svi ostali. Nitko od sudaca ili organizatora me nije povukao sa starta ili objasnio da smo diskvalificirani.
Obzirom da sam na road booku ostvario 1. vrijeme, očekivao sam pehar i nagradu ali je u trenutku proglašenja uslijedilo razočaranje i sama spoznaja da sam diskvalificiran.
Kao natjecatelj u sklopu HORS-a, smatram da je trebala biti oformljena komisija prema Pravilniku HORS-a (a ne jednostrana od strane organizatora), koja bi razmotrila cijelu situaciju te donijela privremene rezultate na koje bih ja imao mogućnost prigovora ili žalbe u određenom roku (što mi je omogućeno Pravilnikom).
Međutim, uslijedilo je veliko iznenađenje jer nisu uslijedili privremeni rezultati, niti pravo na žabu/prigovor, niti usmena obavijest da sam diskvalificiran ili što slično a pogotovo da sam diskvalificiran sa cjelokupnog (dvodnevnog) natjecanja koje je završeno u 13,00 sati, dok se incident dogodio oko 17,00 sati. Ako već i jesam diskvalificiran, onda bi se to trebalo odnositi samo na dio nakon incidenta (znači, samo i isključivo na brzinac).
U cijeloj toj priči se spominjemo Gordan i ja, a pitam se gdje su organizatori (zavojni sudac, direktor utrke ili zamjenik, ili npr. redari koji bi čuvali prostor za natjecatelje od agresivnih i pijanih gledatelja...)?! Nakon prospavane noći i dobro promišljene sveukupne situacije, došao sam do zaključka da bi u jednom drugom trenutku postupio jednako i na isti način (pomogao prijatelju u nevolji). Ne vidim razlog zbog čega smo diskvalificirani sa kompletnog natjecanja jer prema zavojnom sucu, redaru, direktoru ili sudioniku utrke se nismo ponašali nesportski i nekorektno.
Osudili su nas za nesportsko ponašanje u kojem je najviše kumovala njihova loša organizacija.
O ozbiljnosti organizacije govori i dodjela nagrade za 3. mjesto posadi koja nije imala vozilo pripremljeno za utrke (sigurnosno sjedalo, pojaseve, zaštitni kavez i sl.).
Nije mi cilj ocrniti trud organizatora i njihove sitne propuste kojih je bilo, jer je road book dan i road book noć bio neprikosnoven (trkači znaju što to znači - točna metraža, sličice itd. - road book je bio mrak u pravom smislu riječi). Zahvalio bi se svima u organizaciji soft road booka i žao mi je što je jedna ovakva mrlja zasjenila ovu utrku koju su odradili (obzirom da im je prva) jako dobro.
Josip Radović

ODGOVOR NA INCIDENT U LABINU
14.04.2010.

U trenutku obrade i objave Labinske trke, pristigao je još jedan mail koji se također objavljuje u cijelosti.
-------Original Message-------
From: Vedran Šćulac
Date: 14.4.2010 12:09:56
To: HORS
Subject: FW: FW: Odluka o diskvalifikaciji natjecatelja - Labin off road 2010-Marconi - ZA HORS

Zamolija bi sve klubove koji voze za kup Hrvatske da se izjasne o tom događaju da prosude prema dopisima od strane Amk 4motion Labin i Off road klub Kamo oko vidi Buzet koje ste dobili u prijašnjem e-mailu od Labina i ovom e-mailu od Buzeta.
Molim Vas da Vaše odluke koje ste donesli pošaljete najkasnije do 13.04.2010 g.
Apeliram na sve klubve da prosude pravedno i da ubuduće svi organizatori poduzmu sve potrebne mjere da ne dođe više do ovakvih događaje na natjecanjima
Pozdrav svima, Vedran Šćulac

-----Original Message-----
From: Gordan Krota
Sent: Wednesday, April 14, 2010 11:30 AM
To: Vedran Šćulac
Subject: Re: FW: Odluka o diskvalifikaciji natjecatelja - Labin off road 2010-Marconi - ZA HORS

OFF ROAD CLUB
KAMO OKO VIDI
Buzet, Selca 5

OFF ROAD SAVEZU
N/p Vedran Šćulac
Svim predstavnicima klubova


Poštovani!

Slijedom nemilih događaja koji su se dogodili na natjecanju u Labinu na I ovogodišnjoj utrci za Kup Hrvatske želimo Vas obavijestiti o sljedećim nepravilnostima koje su načinili organizatori a koji su oštetili članove našeg kluba, a i ozbiljnije i naš klub i to:
1. sudac zavoja Siniša Simeunović prilikom utvrđivanja stanja na stazi (pojašnjenje rušenja piketa) nije distancirao gledatelje od razgovora prilikom čega je došlo do verbalnog okršaja između gledatelja (vidno alkoholiziran) i natjecatelja Gordana Krote, a iz razloga jer je i spomenuti organizator bio pod vidnim utjecajem alkohola što je nedopustivo u datim okolnostima - dakle nije izvršio svoju obavezu prema sportskom duhu i Zakonu o javnom redu i miru, što je rezultiralo rasplamsavanju događaja kako ste i izvješteni.
2. U datom momentu bio je završio kup hrvatske, a trajalo je natjecanje brzinaca, tako da su i u tom momentu povrijeđena prava Posebnog pravilnika koji ne može djelovati retroaktivno (čl.27 - isključiti iz daljnjeg natjecanja) dakle moglo se izvršiti isključivanje samo iz tekućeg djela.
3. nakon završenog događaja nastavljena je utrka u čemu smo sudjelovali, bez isključenja i ikakvih naznaka o isključenju.
4. Nakon završetka natjecanja nije oformljena komisija od 3 člana različitih klubova, nije bilo neslužbenih rezultata, već samo podjela pehara, bez mogućnosti žalbe.
Slijedom iznijetog smatramo da su uvelike naša prava zakinuta, da sam organizator nije bio u mogućnosti održati natjecanje profesionalno i odgovorno već je bila usmjerena na vladavinu samovolje.
Tražimo od HORS-a da :
1. vrati članovima Off road kluba "Kamo oko vidi" ostvarene rezultate za kup Hrvatske sa svim nagradama ILI PONIŠTI NATJECANJE
2. Suspendira AMK 4 motion Labin minimalno 2 godine organiziranje takmičenja za kup Hrvatske.
Predsjednik ORK Kamo oko vidi, Gordan Krota

INCIDENT U LABINU
14.04.2010.

10. i 11. travnja je održana utrka u Labinu koju potpisuje organizator AMK 4Motion Labin. Obzirom na nemogućnost prisustvovanja ovom natjecanju, kao i nedostatka informacija od strane organizatora (dostavljeno jedino nekoliko slika), u prilogu je samo kratki osvrt isključivo na temelju dostavljene tabele s rezultatima od strane g. Vedrana Šćulac, a prema kojoj je vidljivo da u hardu nije sudjelovao dovoljan broj posada da bi se bodovao za kup (prema Pravilniku HORS-a). Također, stigla je Odluka o diskvalifikaciji natjecatelja - Labin off road 2010-Marconi koja se donosi u cijelosti.
Ovim putem zahvaljujem Draganu (org.) i Nebi na dostavljenim slikama koje se nalaze u fotogaleriji.
-----Original Message-----
From: amk4motion labin
Sent: Wednesday, April 14, 2010 8:15 AM
Subject: Odluka o diskvalifikaciji natjecatelja - Labin off road 2010-Marconi - ZA HORS

Poštovani,
u privitku Vam dostavljam odluku Organizacijskog odbora utrke Labin off road 2010-Marconi, koja se održala 10 i 11. Travnja u Labinu.
Ujedno dostavljam i Posebni pravilnik utrke Labin off road 2010-Marconi.
Izražavam veliko žaljenje u ime svih članova kluba na odluci koju smo morali donijeti, no smatramo da je izgred u kojem su sudjelovali diskvalificirani vozači, bacio negativnu sjenu na našu organizaciju i na cijeli događaj, te u buduće možemo očekivati samo poteškoće pri ishođenju potrebitih dozvola.
Ujedno se ispričavamo svim gledateljima i natjecateljima koji su ostali uvrijeđeni nemilim događajem.
Lijep pozdrav
Predsjednik kluba - Dragan Hrvat

REZULTATI (Startna lista)
Odluka o diskvalifikaciji natjecatelja - "Labin off road 2010. - Marconi" (PDF)
Posebni Pravilnik (PDF)
-----------------------------------
Teško je procijeniti situaciju kojoj niste bili prisutni, no iz ovdje priloženog teksta, mogu se postaviti određena pitanja - kao na primjer:
- ukoliko se trka boduje za Kup, može li organizator sam donijeti takvu Odluku nakon natjecanja u slučaju da je dozvolio nastavak vožnje odmah nakon incidenta;
- da li je organizator postupio u skladu s Pravilnikom HORS-a u pogledu osnivanja Natjecateljske komisije (je li osnovana takva komisija i ako jest, gdje je to bilo vidljivo);
- jesu li izvješeni Privremeni rezultati s naglaskom na rok u kojem je dozvoljen prigovor ili žalba;
- da li je objavljena odluka Natjecateljske komisije na Oglasnoj ploči kako bi rezultati postali konačni;
- kako tretirati ovakvu kaznu: primjena na kompletnu trku pojedinaca (oba dana), ili samo na dio "nakon" incidenta? ...
Postavlja se još puno pitanja, međutim, treba biti prisutan ili bar saslušati obje strane da bi se racionalnije moglo "presuditi". U svakom slučaju, pitam se tko od vas ne bi uskočio prijatelju u pomoć ukoliko je suprotna strana brojčano nadmoćnija, i treba li se sankcionirati cijela trka - za natjecatelje koji su sudjelovali u incidentu - ili i za organizatora, ili je dovoljno prekinuti "nastavak trke za izgrednike" nakon incidenta?
««« »»»
ARHIVIRANI ČLANCI
««« ARHIVA »»»

3. SHAMBAR TROPHY 2010.

Sretna vam Nova 2010. godina! ... više

SLAB ODAZIV OFF ROAD KLUBOVA

U nedjelju, 20.12.2009., održan je u ... više

SASTANAK OFF ROAD KLUBOVA

Sazvan je sastanak predstavnika off road ... više

NAJBOLJI U OFF ROAD SEZONI 2009.

Obzirom da nije bilo očitovanja ... više

OFF ROAD "PODRAVINA ADVENTURE"

Puno ljudi se kroz godinu raspituje za off ... više

PODRAVINA ADVENTURE - DRUŽENJE

Za ljubitelje off road vožnji kojima ... više

www.euro4x4parts.com

Orbis hosting

ORK Schnee
kupujte, prodajte, družite se...
::: SLIKA MJESECA :::
slika mjeseca...
::: I N F O :::
::: MJESTO ZA VAŠ BANNER :::

PRERAČUNAJ

cm

feet

inch

Vrijednosti: 1 Inch = 2.54 cm, 1 Feet = 30.48 cm, 1 Feet = 12 Inch
::: A N K E T A :::
Smatrate li da je naplata radi opstanka Portala i Foruma:
potrebna
potrebna i dobra
nepotrebna
dobra - cijene su OK
dobra - cijene su preniske
dobra - cijene su previsoke
loša
svi tako rade
važno da opstane
svejedno mi je, iako pratim
ljudi su škrti platiti reklamu
ne znam
 

Vrati na vrh stranice

HR Off road portal Schnee © 2004-2018. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 24.06.2010.