HR Off road portal
ORK Schnee
Dobrodošli na site!
Javite detalje o događanju i time informirajte dio javnosti ... :)
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OD SVEGA PO MALO
ZABAVA
KONTAKT
AKO NISTE ZNALI...

::: C I T A T :::

Tvrdoglavost ima svojih pozitivnih strana. Uvijek znate kakvo ćete mišljenje imati sutra.
Glen Beaman
Google
 

SLAB ODAZIV OFF ROAD KLUBOVA
23.12.2009.

U nedjelju, 20.12.2009., održan je u Karlovcu sastanak off road klubova na koji su pristigli predstavnici samo 6 klubova. Na samom sastanku se raspravljalo o prijemu novih klubova u HORS, pripremi proglašenja najboljih posada, vozača, suvozača i klubova u sezoni 2009., definiranju kalendara za 2010. godinu, koja će se natjecanja bodovati u drugoj godini, te promjena Pravilnika.
Od novih klubova koji su izrazili želju za učlanjenjem, tu su ORK Kameni svati, ORK Uspon 4x4 i AMK 4Motion-Labin. Kameni svati i Uspon još nisu dostavili potrebnu dokumentaciju, a za što im je dano još dodatnih mjesec dana za dostavu (u protivnom, upitno je bodovanje za sve posade navedenih klubova koje su ove sezone vozile kup natjecanja).
Što se tiče samog proglašenja, ORT Vrbovec je preuzeo na sebe organizaciju sale i nabavku pehara, a ORK Schnee se ponudio za pomoć i podjelu troškova.
Kako se takve stvari ne bi događale u budućnosti, izglasano je da svi klubovi za slijedeću sezonu moraju uplatiti "članarinu" HORS-u u iznosu od 500,00 kn. Tim novcem će se plaćati tekući troškovi kroz sezonu, organizacija proglašenja, nabavka pehara, a krajnji rok za uplatu je 31.03.2010. godine na žiro-račun koji će se dostaviti klubovima naknadno.
Oni klubovi koji do 31.03. slijedeće godine ne uplate članarinu, brisati će se iz HORS-a i neće imati mogućnost za bodovanje. U daljnjem tijeku sastanka se raspravljalo o kalendaru za off road sezonu 2010. te je utvrđeno 8 termina, od kojih se 7 izdvaja za bodovanje i to su: ORK Kameni svati, AMK 4Motion-Labin, ORK Križevci, AMK No Limits, ORT Vrbovec, ORC Koprivnica i ORK Kamo oko vidi. Potegnuto je i pitanje dolaska barem jednog vozila iz svakog kluba na natjecanja kod svih organizatora jer inače prijeti mogućnost da se organizatorima neće isplatiti organizirati natjecanja zbog nekoliko vozila koja dolaze.
Također je pokrenuto (opet) i pitanje vraćanja traktorskih guma za bodovanje, no zaključak je da Pravilnik ostaje po starom - vožnja van konkurencije i sa zadnjih startnih pozicija. Do sada nitko nije pokazao interes (zapravo samo Josip sa svojom Škodom-UAZ-om), da zaista želi voziti zato što to voli, bez obzira na bodove. U svakom slučaju, traktorski profil i dalje nije zabranjen, dapače, treba pokazati da takvih vozila ima i bez obzira što nećete dobiti bodove u slijedećoj sezoni, možda ćete se vašim dolascima izboriti za ponovno uvođenje takvih guma. Uostalom, svaki organizator koji smatra da je u mogućnosti, slobodno može prirediti i klasu za takva i slična vozila.
Nadalje, voditelj sastanka je opomenuo sve klubove koji još nisu, neka dostave potrebnu dokumentaciju, zatim se uputio još jednom apel svim klubovima da pokušaju uputiti barem po jedno vozilo svakom organizatoru, a radi lakšeg uvida u rješenja, navedena su sva rješenja klubova sa rokom važenja pa obratite pažnju kad ističe vaše.
Sve daljnje informacije će biti objavljene ovdje po dostavi.
ZAPISNIK od 20.12.2009. (PDF)

SASTANAK OFF ROAD KLUBOVA
18.12.2009.

Sazvan je sastanak predstavnika off road klubova za nedjelju, 20.12.2009., s početkom u 17,00 sati na staroj lokaciji u Karlovcu. Obzirom da su klubovi dobili obavijesti putem maila da se jave i prijave maksimalno 2 člana po svakom klubu i ostale napomene, u nastavku se objavljuje Dnevni red o kojem će se raspravljati:
1. Otvaranje sastanka te imenovanje osobe koja će voditi sastanak, zapisničara i dva ovjerovitelja zapisnika.
2. Nadopuna i prihvaćanje dnevnog reda
3. Prijem novih klubova u HORS
4. Rasprava o detaljima oko proglašenja
- tablica ukupnog poretka,
- gdje i kada
- nabavke pehara za proglašenje
- definiranje iznosa i roka uplate
5. Definiranje utrka koje se boduju za kup 2010 . g.
- rasprava o proteklim i novim utrkama za kup
6. Utvrđivanje kalendara za 2010. godinu
7. Promjena Pravilnika za sezonu 2010 g.
8. Razno

NAJBOLJI U OFF ROAD SEZONI 2009.
16.12.2009.

Obzirom da nije bilo očitovanja klubova na privremeni poredak najboljih posada, vozača, suvozača i klubova koji su sudjelovali u ovogodišnjem bodovanju, dostavljena TABLICA se uz suglasnost objavljuje u cijelosti.
Ukoliko se ipak dogodi da postoji neka primjedba, ili da se poredak nije prenio ostalim članovima po klubovima, sve svoje opaske možete dostaviti putem e-mail adrese g. Vedrana Šćulac, a koja glasi:
vedran.sculac@pu.htnet.hr .

OFF ROAD "PODRAVINA ADVENTURE"
14.12.2009.

Puno ljudi se kroz godinu raspituje za off road druženja... Svi bi se (navodno) išli vozit', većina kaže da ima premalo organiziranih druženja za "obične" terence i sl., a kad se takvo druženje organizira, onda svi zašute i nema ih nigdje. Jučer i prekjučer se tako okupilo društvance u Subotici Podravskoj (kraj Koprivnice) pa se dva dana provelo u blatu što šumskih putova, što na poligonu i okolici... Organizator - g. Damir Špernjak, pripremio je trasu na kojoj su se mogle naći turist, pa soft, pa hard, a bome i extreme segmenti te je tako zadovoljen svačiji ukus.
Klopa koju je pripremala gđa Morana Špernjak je zaista bila vrhunska, a nakon večere i čašice razgovora, pao je dogovor da se ode na noćnu dionicu - između ostalog, neki su poželjeli i noćni extreme, a domaćin nije imao ništa protiv. Bilo je i dogodovština gdje su dečki mijenjali prvo zadnju desnu gumu, i to samo nekih 100 metara prije izlaska iz šume i padanja mraka, da bi na istom tom mjestu na noćnoj dionici mijenjali i prednju desnu gumu (a treću gumu su mijenjali na povratku kući :))) ), pucanja sajli (zapravo "štrika" o kojem je Zoran Švec nabacio takve opise da su nam suze išle na okice :) ) itd.. Povratak na toplo i suho, značio je početak karaoka nekih iz ekipe (bubnjići i danas bolno jauču), a sredinom noći se odlučilo da se pronađe i neki disko u Koprivnici, pa je dio ekipe odlučio da proba (bez obzira na naše godine) i tu avanturu.
Nedjelja je bila pod bijelim pokrivačem te se nakon doručka krenulo drugim šumskim putovima na vožnju, poneke akrobacije i razgledavanje kraja. Kod jezera smo dočekani klopicom i vinčekom te se nakon okrijepe nastavilo dalje.
I poruka za našeg Štefa - evo vidiš da obećanje kako ne bum napisala da si sa ženinim autom bio na hardu - stoji, hihihi. Pozdravi Kristinu (i reci joj - ako smiješ :), da je njen Jeep super prošao test).
P.S. - Neba, duguješ mi pol litre krvi, hehehe... (hvala na previjanju...)

SLIME - SETOVI ZA POPRAVAK GUMA
12.12.2009.

povećaj sliku Odnedavno je i kod nas dostupno najpriznatije sredstvo za popravak probušenih guma u svijetu. Riječ je o "Slime" tekućini za popravak guma kod automobila, motora, quadova, bicikala, radnih strojeva itd., s tim da ju je moguće koristiti i preventivno do brzina od 100 km/h.
Pored tekućine, dostupni su kompaktni i lagani setovi s kompresorima za sve tipove vozila.
"Slime" u gumi traje 2 godine, a količina tekućine u gumi, pokrpati će do 30 rupa od 6 mm. Prava vrijednost Slime-a najviše do izražaja dolazi u najtežim uvjetima vožnje, na off-road vozilima, gdje je promjena gume često vrlo zahtjevan pothvat, a budući da je Slime biorazgradiv, nema opasnosti od zagađenja u slučaju ispuštanja u tlo.
Off road set nudi i snažan kompresor sa svjetiljkom, koji se napaja iz priključka za upaljač te posjeduje crijevo za zrak dugo 7 metara, što omogućava jednostavnu primjenu u svakoj situaciji koja Vas može zadesiti.
Slime artikli dostupni su u tp auto-sportu u Zagrebu, Zagorska 23, a mogu se naručiti i telefonom na broj 01 369 1164.

OBAVIJEST O KRAĐI WRANGLERA
03.12.2009.

EDIT - 05.12.2009.: Ukradeni Jeep Wrangler je pronađen neoštećen.
Dečki iz ORK Uspon 4x4 zahvaljuju svima na pomoći.
----------------------------------------------
Noćas je ukraden plavi Jeep Wrangler s crnim krovom i širokim gumama u vlasništvu Roberta Medvedića. Za svaki slučaj, ukoliko tablice nisu skinute - registarska oznaka je RI 671-OI, a moguće informacije javite Goranu Gjukić, ORK Uspon 4x4 na 091/383-8808.

PODRAVINA ADVENTURE - DRUŽENJE
27.11.2009.

Za ljubitelje off road vožnji kojima štoperica ne predstavlja jedini mamac za dolazak, moći će se ove godine još jednom družiti u Subotici Podravskoj. Naime, organizator - g. Damir Špernjak, odlučio je prirediti off road druženje pod nazivom "Podravina Adventure", a terminski ga je smjestio za vikend 12. i 13.12.2009.
Za sudjelovanje je potrebno doći u subotu do 11,00 sati kada će se krenuti na vožnju po šumskim i dr. putovima. Kotizacija iznosi 150,00 kuna po osobi u što je uračunata hrana i piće. Organizator osigurava grijane prostorije za spavanje (u čvrstom objektu), a na vama je da ponesete vreće za spavanje.
Sve dodatne informacije možete dobiti kod organizatora na broj tel. 099/407-3905.
Slike sa druženja 2007. godine

ODRŽAN WBVC 2009.
15.10.2009.

Posljednja off road utrka u sezoni koja se bodovala za off road kup 2009., održana je u Buzetu, u organizaciji ORK Kamo oko vidi za vikend od 09. do 11.10.2009. pod "domaćim" nazivom Izazov doline veprova, a u prijevodu: WILD BOAR VALLEY CHALLENGE 2009..
Uz promjenjivo vrijeme, trka je završena od strane većine posada, a rezultate sa iste možete pogledati na linku Rezultati WBVC 2009.
Photo by: Nebojša Gvozdić - Neba

WBVC 2009. - NAJAVA
19.09.2009.

Zadnja ovogodišnja utrka koja se boduje, vozi se u Buzetu od 09. do 11.10.2009. pod nazivom Wild Boar Valley Challenge (odnosno: Izazov Doline veprova). Organizator je ORK Kamo oko vidi iz Buzeta, a natjecanje počinje prologom i noćnim road bookom u petak. Program natjecanja za petak, subotu i nedjelju izgleda ovako:
PETAK, 09.10.2009.
17:00 - 19:00 prijave i tehnički pregled
19:00 start prologa HARD
19:30 start prologa SOFT
21:30 start roadbook HARD
22:00 start roadbook SOFT
SUBOTA, 10.10.2009.
09:00 svečano otvorenje utrke
09:30 start HARD road book-a
10:30 start SOFT road book-a
19:00 večera + zabava u šatoru na poligonu Škuljari
21:00 start posebni ispiti za HARD i SOFT
22:00 zabava duboko u noć
NEDJELJA, 11.10.2009.
10:00 start posebni ispiti za HARD i SOFT
12:00 start SUPERE EXTREME
13:00 start BRZINCI
15:00 proglašenje pobjednika i svečano zatvaranje utrke

ZELINSKA KESTENIJADA 2009.
18.09.2009.

Za "Zelinsku kestenijadu" malo tko da nije čuo, a dobar se dio off roadera i bikera mogu nazvati redovnim sudionicima.
To je okupljanje na kojem se može naći raznih druželjubivih ljudi svih "staleža", klasa, opredjeljenja i sl..
Jedan od najupečatljivijih klubova koji spaja bikere i off roadere je svakako istoimeni klub koji djeluje pod prepoznatljivim nazivom MOTO i OFF ROAD klub Sveti Ivan Zelina.
Detaljnije se informacije mogu pronaći na njihovoj web stranici: www.moto-offroad.hr.
O samoj kestenijadi, koja bi se ove godine trebala održati 13.10.2009. (termin se pomiče ovisno o vremenskim uvjetima), gospodin Damir Bičak, član Moto i ORK Sv.I.Zelina, kaže slijedeće:
"Kestenijada se održava na Kladeščici ( šuma između Sv.I. Zeline i M. Bistrice ) i to u organizaciji TZ Svetog Ivana Zeline, a u sklopu toga, Moto i Off road klub Sv.I. Zelina već po osmi put u vlastitom angažmanu organizira druženje svojih prijatelja uz logorsku vatru; - pečenje kestena, roštilja, gulaša i sl. Već duži niz godina na taj dan ugošćujemo prijatelje našeg kluba, a svrha okupljanja je isključivo druženje i planiranje aktivnosti moto i off roada za sljedeću godinu."

1. OFF ROAD RALLY "4X4 BRČKO 2009"
05.09.2009.

Poštovani,
obavještavamo vas da će Klub Terenaca 4x4 Brčko BiH po prvi put organizovati trku pod nazivom "1. OFF ROAD "4X4 RALLY BRČKO 2009.".
Vrijeme i mjesto održavanja: 12.-13.09.2009. god., BRČKO
KOTIZACIJA za takmičare:
60,00KM po osobi s jednim noćenjem i hranom
30,00KM po osobi s hranom i spavanjem u kampu
PROGRAM 12.09.2009.:
- 08.00 h, okupljanje učesnika, prijave, HARD ispit na obroncima Majevice
PROGRAM 13.09.2009.:
- 10.00 h, start brzinskog ispita iza poligona AMD (bescarinska zona)
- 15.00 h, proglašenje pobjednika
Direktor trke: Josip Rajić (+38763/334-401)
Kontakt osoba: +38765531620 Predrag Jovanović; e-mail: saric.mirko@gmail.com
Napomena:
Sva prijavljena vozila, zavisno od međuosovinskog rastojanja, biće podijeljena na III klase i to:
- klasa I - do 2300 mm
- klasa II - od 2301 do 2600 mm
- klasa III - preko 2601 mm
Road-Book se vozi po sistemu jedan veliki HARD specijalni ispit u dužini od 38km podijeljen u dvije vremenske dionice. Vozila koja ne budu ispunjavala kriterije natjecanja neće imati pravo nastupati u istoj, te će biti upućena na turistički obilazak planina bez ikakvog bodovanja i suđenja te samim tim i proglašenja najboljih.
Oprema koju vozila moraju posjedovati:
- gume MT/R ili sva četiri lanca namontirana već na startu;
- prva pomoć;
- aparat za gašenje vatre;
- zaštitnu kacigu;
- uže za vuču;
Organizator zadržava pravo da ne dozvoli start na dionici Road-Book-a bez posebnog navođenja razloga.
S poštovanjem,
Dragan Jovanović

««« »»»
ARHIVIRANI ČLANCI
««« ARHIVA »»»

LLUMAR RALLY TEAM

Proteklog vikenda na Croatia Delta rally-u... više

4. OFFCUP KRIŽEVCI

Za malo više od tjedan dana se u Apatovcu kod
... više

13. LADOGA TROPHY

Bez obzira što su neki odustali od dolaska, a neki ... više

BELGIJSKA POSADA...

Najbrža na 11. Croatia Trophyju je ... više

"BANJA LUKA 2009"

Ovog se vikenda u Bosni i Hercegovini ... više

TRANSPORT SHOW NA ZV

Poštovani!
Izrazito nam je zadovoljstvo
... više

www.euro4x4parts.com

Orbis hosting

ORK Schnee
kupujte, prodajte, družite se...
::: SLIKA MJESECA :::
slika mjeseca...
::: I N F O :::
::: MJESTO ZA VAŠ BANNER :::

PRERAČUNAJ

cm

feet

inch

Vrijednosti: 1 Inch = 2.54 cm, 1 Feet = 30.48 cm, 1 Feet = 12 Inch
::: A N K E T A :::
Smatrate li da je naplata radi opstanka Portala i Foruma:
potrebna
potrebna i dobra
nepotrebna
dobra - cijene su OK
dobra - cijene su preniske
dobra - cijene su previsoke
loša
svi tako rade
važno da opstane
svejedno mi je, iako pratim
ljudi su škrti platiti reklamu
ne znam
 

Vrati na vrh stranice

HR Off road portal Schnee © 2004-2018. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 07.01.2010.