HR Off road portal
ORK Schnee
Dobrodošli na site!
Javite detalje o događanju i time informirajte dio javnosti ... :)
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OD SVEGA PO MALO
ZABAVA
KONTAKT
AKO NISTE ZNALI...

::: C I T A T :::

Tvrdoglavost ima svojih pozitivnih strana. Uvijek znate kakvo ćete mišljenje imati sutra.
Glen Beaman
Google
 

3. MJESTO I DOMAĆI NASLOV U PULI
18.10.2010. - Marko Šivak

Na trećoj utrci Prvenstva Hrvatske posada Juraj Šebalj i Toni Klinc ispunila je vlastita očekivanja plasmanom na treće mjesto ukupnog poretka 1. Istra rallya koji se u petak 15. i subotu 16. listopada vozio u okolici Pule. Usprkos manjim problemima s mjenjačem Mitsubishi Lancera Evo IX Šebalj i Klinc uspjeli su se nositi s brzim Talijanima u automobilima klase S2000, kao i znancima s domaćih staza Nikom Pulićem i Mađarom Janoszem Szilagyem. Nakon 9 brzinskih ispita zaostatak za pobjednikom Matteom Gambom u Peugeotu 207 S2000 iznosio je 32,9 sekundi, dok je prednost nad četvrtoplasiranim Pulićem u Lanceru Evo IX bila gotovo ista - 32,5 sekundi. Vrlo brz reli na čijem su se startu našle 62 posade uzeo je svoj danak, pa su se tako na cilju pojavila samo 42 automobila. Nakon uspjeha u Puli Juraj Šebalj i Toni Klinc preuzeli su vodstvo u Međunarodnom otvorenom prvenstvu Hrvatske, ali i potvrdili osvajanje naslova u Prvenstvu Hrvatske. Sezona završava utrkom u Poreču koja će se voziti u vikendu od 12. do 14. studenog.
Juraj Šebalj:
Konkurencija u Puli bila je strašna. Čestitam Talijanima Matteu Gambi i Luci Cantamessi koji su bili izuzetno brzi. Pokušao sam ih pratiti, u nekoliko sam navrata iskušavao sreću, te se vozio na rubu svojih, ali i mogućnosti automobila. Još jednom se pokazalo da sam teško mogao parirati njihovim vozilima klase S2000. Žao mi je što je Dušan Borković koji se u Istri natjecao za prvenstvo Srbije odustao, jer smo vodili zanimljivu borbu. Niko Pulić također je bio dobar, dobivao me na kraćem brzincu, a ja njega na dužem, što je na kraju i presudilo. Nadam se da ću ga vidjeti na posljednjoj utrci sezone za mjesec dana u Poreču.

AUTOCROSS - NAGRADA JELENJA U RUPI
23.09.2010.

Auto klub ''Grobnik'', uz tehnički podršku ''Svigo'', organizira Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske i prvenstvo Regije Zapad u autocrossu pod nazivom "Autocross Rupa - Nagrada Jelenja 2010." . Natjecanje se održava u subotu 02. i nedjelju 03. listopada 2010. godine na autocross stazi u Rupi. Natjecanje se održava prema odredbama Sportskog pravilnika FIA i njegovih dodataka, Pravilnika o autosportovima HAKS-a, Dodatka pravilniku za A04, pravilnika prvenstva Regije Zapad u autocrossu za 2010. godinu i Posebnog pravilnika u prilogu, a sve prema Programu:
Petak 24. rujna 2010. - posljednji dan prijava na natjecanje
Utorak 28. rujna 2010. - objava liste prijavljenih vozača
Subota 02. listopada 2010.
16:00 - 18:00 sati - prijam, tehnički prijam vozila i verifikacija
16:00 - 16:30 - Divizija I - 17:00 - 17:30 - Divizija I B
16:30 - 17:00 - Divizija IA - 17:30 - 18:00 - Divizija III
18:30 - 1. sjednica Sportske komisije
18:45 - objava startne liste treninga
Nedjelja 03. listopada 2010.
08:00 - obavezni sastanak sa vozačima
08:30 - 10:30 sati - službeni treninzi
10:45 - objava startnih listi za kvalifikacijske vožnje
11:15 sati - 1. kvalifikacijske vožnje
12:15 sati - 2. kvalifikacijske vožnje
13:25 sati - svečano otvaranje utrke
13:30 sati - 3. kvalifikacijske vožnje
14:45 sati - objava startnih listi za finalne vožnje
15:15 sati - finalne vožnje
po završetku finalnih vožnji - 2. sjednica sportske komisije
16:20 sati - objava privremenih rezultata
16:50 sati - objava konačnih rezultata
Proglašenje pobjednika biti će oko 17,00 sati.
POSEBNI PRAVILNIK - PRIJAVNI LIST (pdf)

3. PARTY FIATISTA
13.09.2010. - Mario Nikolić (www.fiatisti.hr)

Prvi vikend u ovom mjesecu organiziran je treći veliki tradicionalni party u organizaciji Kluba ljubitelja Fiat automobila (www.fiatisti.hr) u prostorima The Pub Cubisma u Lonjici. Ove godine gosti su bili članovi Renault Kluba Hrvatska. Uz besplatan roštilj za sve posjetitelje, hostese, audio & style natjecanje te party uz DJ-a ekipa se zabavljala do kasnih sati. Party u Lonjici je bio i zadnji dan humanitarne akcije "Za Danijela", koju je Klub Fiatisti organizirao od 05. kolovoza 2010 god. da se pomogne počasnom članu kluba i system administratoru Danijelu Oletiću - Boxeru, koji je nesretno stradao paleći korov u svom dvorištu. Sakupljeno je dovoljno novaca za specijalne skupe gaze za previjanje, te smo mu olakšali i ubrzali oporavak.
Zahvaljujemo se svim članovima kluba, Peugot i Renault klubu, posjetiteljima i ljudima dobre volje koji su donirali novac i pomogli da se ova humanitarna akcija uspješno završi.
Organizirana je i tombola gdje je podijeljeno mnoštvo nagrada za posjetitelje.
Natjecatelji su se borili u 2 kategorije, u style i audio kategoriji, i birao se najbolji auto susreta. Nagradni fond je bio najbogatiji do sad zahvaljujući našim sponzorima: AK Cindrić, Autocommerce Hrvatska, Velebit osiguranje, Ožujsko Pivo, VADES, C-Mod, Bauerfeind, AK Siget.
Rezultati style i audio natjecanja te izbor za najboljeg auta susreta:
Style: 1. mjesto: Ivana Jović - Fiat Punto II
2. mjesto: Dario Štefulj - Zastava 750 - Fićo
3. mjesto: Mario Hrup - Fiat Punto GT
Audio: 1. mjesto: Zlatko Janeš - Fiat Tipo
2. mjesto: Krunoslav Grgac - Renault Megane II
3. mjesto: Alen Kosić - Alfa Romeo 147 Zender kit
Najbolji auto susreta: Dino Peruša - Fiat Punto Abarth kit mkIIb
Slike: www.fiatisti.hr/forum/

AUTOCROSS - SRIJANE 2010.
09.09.2010. - MARINA MIŠE

Ovog vikenda na redu je natjecanje u autocrossu "3 nagrada ASSDŽ" u organizaciji Automobilističkog saveza Splitsko-dalmatinske županije, nakon dva otkazana natjecanja u ovoj disciplini. Na ovo natjecanje prijavljeno je 19 vozača iz 8 klubova. Utrka se vozi na stazi u Srijanama koja je dobro poznata vozačima, dužine 605m specifične podloge koja je jako zahtjevna za vozače i njihove automobile. Poredak po klasama je neizvjestan nakon prvog natjecanja i očekuje se velika borba za bodove. Bodovno stanje nakon prvog natjecanja u diviziji I vodeći je Robert Grbac (ASK Kastavac) 20, Vjekoslav Jurin (AK Ozalj) 17, Ivan Jandri (AK Ozalj) 15, u diviziji IA vodeći je Dražen Lipka 20, Sven Katić 17 (oba AK Ozalj), Dragan Sergo (AK Buzet autosport) 15, u diviziji IB vodeći je Ivan Jandri (AK Ozalj) 20, Zoran Srok (AK Svigo) 17, Emil Tomašević (AMK Racing Team Ploče) 15, u diviziji III vodeći je Marijan Cukor (AKK Varaždin) 10, Vigor Grbac (ASK Kastavac) 8,5, Robert Vuradin (AKK Varaždin) 7,5.
Srijanaka utrka redovito privuče i solidan broj gledatelja iz Splita, Sinja i okolice, te se nadamo da će najavljeno lijepo vrijeme u nedjelju i ove sezone bit razlog više za posjet ovoj utrci.

HYUNDAI IX20 SPREMAN ZA PARIS MOTOR SHOW
09.09.2010. - Željko Hitrec (Hyundai)

Na predstojećem salonu automobila u Parizu, Hyundai će predstaviti novi model kojim se na velika vrata vraća u B segment MPV vozila. Hyundai ix20 formalni je nasljednik Matrixa, ali u znatno dinamičnijem i atraktivnijem obliku, u skladu s Hyundaijevim modernim dizajnom. Hyundai ix20 dizajniran je i razvijen u Hyundaijevom R&D centru u njemačkom Russelsheimu i drugi je Hyundaijev model dizajniran u skladu s dizajnerskim smjernicama "fluidne skulpture" - poput modela ix35.
Naziv ix20 reflektira njegovu svestranost i sposobnost da istovremeno posluži kao praktičan automobil za prijevoz putnika, ali i da pruži zadovoljstvo u vožnji zahvaljujući voznim odlikama.
Hyundai ix20 u prodaju kreće već u 2010. godini, a zanimljivo je i da će se međunarodna PRESS prezentacija i prve testne vožnje održati upravo u Hrvatskoj - Dubrovniku i to desetak dana nakon svjetske premijere u Parizu. Motori koji će pokretati ix20 poznati su i već provjereni iz drugih modela "i" game. Prvenstveno se to odnosi na 1.4 benzinski i 1.4 CRDi motor.
Točne specifikacije i paketi opreme biti će poznate ubrzo nakon premijere u Parizu.
Drugi novitet je redizajn modela i10 koji dolazi i sa brojnim tehničkim poboljšanjima, među kojima svakako vrijedi izdvojiti potpuno novi benzinski motor obujma jedne litre sa emisijom CO2 plinova od samo 99 g/km. Osim standardnih modela Hyundai će izložiti i najnovije uratke iz programa Blue Drive vozila kojima ima ambicije postati vodeći proizvođač po pitanju zaštite okoliša.

17. NAGRADA STUBIČKIH TOPLICA
31.08.2010. - AK Delta

plakatMeđunarodna brdska auto utrka
17. NAGRADA STUBIČKIH TOPLICA
11. i 12. rujna 2010.

Brdska auto utrka "NAGRADA STUBIČKIH TOPLICA" predstavlja jedno od najtežih i najpopularnijih automobilističkih natjecanja na brdskim stazama te privlači značajan interes medija, sponzora i publika, ali i samih natjecatelja.
Organizatori s mnogo entuzijazma godinama uređuju najtežu brdsku stazu u Hrvatskoj (ujedno i najdužu u Europi) koja je po zahtjevnosti zavoja, uspona i raznovrsnosti sasvim sigurno i jedna od najtežih. Unatoč teškim prilikama u kojima se razvijalo ovo natjecanje, ono dugo godina zauzimala vodeće mjesto u Hrvatskoj, a po udovoljavanju svim sigurnosnim uvjetima glede kvalitete asfaltne podloge i dostatne količine zaštitnih ograda (zahvaljujući velikim ulaganjima Grada Zagreba, Županije Krapinsko-Zagorske i Općine Stubičke Toplice, te sponzora AK "Delta" Zagreb koja su realizirana 2008. godine) uvršteno je u kalendar međunarodnih natjecanja te je time dobilo prestižan image u domaćim i međunarodnim sportskim krugovima.
Sedamnaesto izdanje ovog natjecanja koje se organizira pod nazivom "17. Nagrada Stubičkih Toplica" novi je izazov organizatorima i svima onima koji će sudjelovati u organizaciji i provedbi same manifestacije 11. i 12. rujna 2010. na Sljemenskog cesti od Pila do Hunjke.
Ranija uspješna organizacija ove priredbe i novo uređena staza, opravdavaju optimizam organizatora i potiču njihov konačni cilj dobivanja najvišeg međunarodnog statusa - natjecanja za prvenstvo Europe. Više informacija na www.akdelta.hr (plakat - pdf)

10 DANA LUDIH LJETNIH CIJENA - HYUNDAI
16.07.2010. - Željko Hitrec (Hyundai auto ZagreB)

Dana 15. srpnja 2010. započinje Hyundaijeva tradicionalna ljetna akcija - 10 Dana ludih ljetnih cijena. Pod sloganom Tako opremljeni, a tako dostupni - na akcijskoj ponudi je cijela gama modela Hyundai dostupna u Hrvatskoj počevši od i10, i20 i i30 do prestižnih SUV automobila. Iz ponude izdvajamo i10 za 59.751 kn, i20 za 68.605 kn i novi i30 za samo 88.429 kn. Sve modele odlikuje bogata serijska oprema, poput klima uređaja, daljinskog središnjeg zaključavanja, radio uređaja s CD-om i PM3, servo uređaja, šest zračnih jastuka, svjetala za maglu, ABS-a i dr. na modelu i30.
Osim modela "i" game, na posebnoj ljetnoj ponudi je i prestižni SUV sa pogonom na sva četiri kotača Santa Fe koji je dostupan za nevjerojatnih 212.280 kn. Ova ponuda vrijedi u svim Hyundai salonima u Hrvatskoj, te vrijedi do 25. Srpnja ili do rasprodaje modela sa zalihe.
Više informacija na www.hyundai.hr.
««« »»»
ARHIVIRANI ČLANCI
««« ARHIVA »»»

TREĆA KRUNA U N. VINODOLSKOM

Juraj Šebalj i Toni Klinc nastavili su ... više

DOBAR POČETAK U N. VINODOLSKOM

Juraj Šebalj i Toni Klinc dobro su otvorili 3. ... više

AUTOSLALOM - NAGRADA GR. ZAGREBA

Poštovani športaši,
u prilogu vam
... više

AUTOCROSS RUPA

"Autocross Rupa - Nagrada ... više

U LOV NA 3. ...

Prvenstvo Hrvatske u reliju nastavlja se ... više

AUTOCROSS U RIBNIKU

Jučer se na stazi u Jarnevićima - Ribnik ... više

www.euro4x4parts.com

Orbis hosting

ORK Schnee
kupujte, prodajte, družite se...
::: SLIKA MJESECA :::
slika mjeseca...
::: I N F O :::
::: MJESTO ZA VAŠ BANNER :::

PRERAČUNAJ

cm

feet

inch

Vrijednosti: 1 Inch = 2.54 cm, 1 Feet = 30.48 cm, 1 Feet = 12 Inch
::: A N K E T A :::
Smatrate li da je naplata radi opstanka Portala i Foruma:
potrebna
potrebna i dobra
nepotrebna
dobra - cijene su OK
dobra - cijene su preniske
dobra - cijene su previsoke
loša
svi tako rade
važno da opstane
svejedno mi je, iako pratim
ljudi su škrti platiti reklamu
ne znam
 

Vrati na vrh stranice

HR Off road portal Schnee © 2004-2018. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 25.10.2010.