HR Off road portal
ORK Schnee
Dobrodošli na site!
Javite detalje o događanju i time informirajte dio javnosti ... :)
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OD SVEGA PO MALO
ZABAVA
KONTAKT
AKO NISTE ZNALI...

::: C I T A T :::

Tvrdoglavost ima svojih pozitivnih strana. Uvijek znate kakvo ćete mišljenje imati sutra.
Glen Beaman
Google
 

JOŠ MALO O 36. DELTI...
26.05.2009.

Iako je jedan od favorita, Giandomenico Basso nažalost otkazao nastup na ovogodišnjoj Delti, 36. izdanje našeg najvećeg automobilističkog natjecanja može se pohvaliti impresivnom startnom listom. Osim Bassa, sve posade u konkurenciji Prvenstva Europe već su u Zagrebu i krenule su sa pripremama za jedan od najtežih i najatraktivnijih relija u Europi. Čeka ih tri dana jurnjave okolicom Zagreba i specijalni brzinski ispit na Bundeku, a nakon 742 kilometra brzinskih ispita saznati ćemo tko je ove sezone najbrži i najspremniji. Zagrijavanje za utrku počinje već u srijedu, od 14 sati na Martin Bregu, a svečani start relija zakazan je u četvrtak, ispred Arene u 16 sati. Otvorenju utrke biti će prisutni vodeći ljudi Hrvatskog Olimpijskog odbora i nacionalnog auto i karting saveza, a posebni gosti g. Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik i g. Hrvoje Cvitanović, izaslanik Predsjednika RH Stjepana Mesića svečano će otvoriti ovo veliko natjecanje. (itinerer utrke)
DODATNA OBAVIJEST je da će se konferencija za novinare uoči održavanja 36. Croatia delta rally-a održati u srijedu 27.svibnja 2009. u 11 sati, u prostorima Press centra - Arena Zagreb.
Pozivamo Vas i da se akreditirate u press centru koji sa radom počinje 27.svibnja u 9,00 sati.
Press konferenciji će prisustvovati i nekoliko favorita ovogodišnje Delte, kojima ćete moći postaviti pitanja....

PODRŠKA SA SVIH STRANA
23.05.2009.

Ove je sezone napokon naše najcjenjenije automobilističko natjecanje, Croatia Delta rally dobilo punu podršku medija, što je rezultiralo opće pozitivnom atmosferom unatoč teškoj financijskoj situaciji uzrokovanoj odustajanjem INA-e kao glavnog pokrovitelja utrke i neizvjesnosti o dobivanju financijske podrške nacionalnog auto i karting saveza (HAKS).
Berislav Čegelj, glavni tajnik Auto klub "Delta" Zagreb:
"Podrška i pozitivna atmosfera, koju su za "36. Croatia delta rally" napravili brojni mediji daje rezultate. Ovo se može već nazvati pokretom. U ured Organizacijskog odbora "36. Croatia delta rally", u Rakovčevu 10, svakim danom što je bliže start relija, sa svih strana stižu sve više upita za potrebe, a onda potom i dobre vijesti. Nakon što je "Grand auto" d.o.o. probio led i osigurao tri "Ford Focusa" za safety vozila, javio se Boro Mateša i kod "Auto Will Zagreb" osigurao tri VIP vozila marke Opel, za međunarodne dužnosnike, a isto je najavio i "PSC Zagreb". Auto marke, kojih je do neki dan bila rijetkost vidjeti uz programe hrvatskog auto športa, na ovoj priredbi su ponudile tri renomirane auto kuće. Želimo vjerovati da je to tek početak za značajnije prirodno povezivanje naše športa i automobilske industrije."

POTPISAN UGOVOR HAKS-a i DELTE
21.05.2009. -
DeltaPress

Tijekom današnjeg dana (četvrtak) deltaši su riješili veliku financijsku neizvjesnost koja se posljednjih dana nadvijala nad "36. Croatia delta rally". Nakon definitivnog otkaza mogućeg sponzorstva od strane INA d.d., danas je u tajništvo AK "Delta" stigao potpisani Ugovor o poslovnoj suradnji kojim nacionalna krovna organizacija HAKS preuzima sufinanciranje dijela troškova ovogodišnje priredbe čime je, prije starta relija, zatvoren najveći dio financijske konstrukcije, što nije bio slučaj u posljednje tri godine i radi čega se još vuku neki "repovi." Jedan od njih su i koncesijske naknade parkovima prirode za koje se, u suradnji a Ministarstvom kulture RH, traži rješenje za premošćenje te obveze, kako bi se na vrijeme ishodile dozvole za start relija. Za kraj još jedna dobra vijest. Tvrtka "Grand auto" d.o.o. osigurala je tri automobila Ford Focus kao "safety vozila".

OSNOVAN LLUMAR RALLY TEAM
21.05.2009.

U Zagrebu je osnovan LLumar rally team, pod kapom glavnog pokrovitelja tvrtke LLumar, kao što nam i samo ime tima govori. Uz voditelja tima g. Nikola Laća, LLumar rally team sastoji se od tri dobro nam poznate rally posade Branko Jemrić-Zdravko Draženović (AK Astra), Anđelko Košec-Allan Troha (AMD Zanatlija) i Boro Mateša-Krešo Konjević (AMD Matulji racing), koji će bodove za team u prvenstvu Hrvatske skupljati u disciplini rally. Tim će svoj debitni nastup zabilježiti za desetak dana na Croatia Delta rally-u. Športski duh i ambicioznost tima vidi se iz samih izjava vozača i voditelja tima.
Nikola Laća (voditelj tima):
"Iznimna mi je čast biti voditelj jednog ovakvog rally tima! Mislim da na okupu imamo tri vrhunske i atraktivne rally posade, koje će, siguran sam, ostvariti iznimne rezultate. U ovo vrijeme globalne recesije, domaća automobilistička scena ostala je nažalost na vrlo krhkim nogama. Kao svjetski lider na tržištu folija za stakla, LLumar je odlučio ublažiti krizu i formiranjem tima olakšati nastupe ovih triju posada. Očekivanja za ovu sezonu su ostvarenje što boljih rezultata na svakom pojedinom rally-u, a nadamo se, naravno, i timskoj tituli na kraju sezone. Posadama tima želim sretnu i uspješnu sezonu, prepunu atraktivnih vožnji i uzbudljivog natjecanja."
Branko Jemrić:
"Izuzetno mi je drago da smo uspjeli osnovati jedan ovakav tim i čast mi je biti dio toga. Ovo je dokaz da se u ovom vremenu recesije i smanjenog buđeta marketinga može napraviti rally tim koji se sastoji od čak tri vozača. Ove godine nastupiti ću sa već dobro vam poznatom Škodom Fabijom RS TDI klase A7 u nešto drugačijem dizajnu nego proteklih godina. Očekivanja ove sezone mi je, ispred svega, biti što atraktivniji na stazi, a pri tom i pokušati obraniti titule pobjednika klase A7 koje sam osvojio u protekle dvije sezone. Zahvaljujem se sponzorima Automehanika Jaković, 24sata, Škoda auto, LLumar, a svakako i AK Astra i LLumar rally team-u koji će mi omogućiti nastupe ove sezone."
Boro Mateša:
"Svakako da mi je drago biti član ovog tima, jer smatram da je složnost vozača i sponzora jedan od rješenja izlaska iz krize ovog sporta. Ove godine ću nastupati sa Hondom Civic Type-R klase N3, koju smo tijekom zimskih dana osvježili novim ovjesom i na prvim testiranjima se pokazala puno bolja i brža nego prošle godine. I ove sezone nastupiti ćemo pod pokroviteljstvom MUP-a RH, uz sponzore LLumar, Valvoline, Auto Hrvoje, Vulkal, građevinski obrt Knežević, Hibo i Super Sport sportska kladionica kojima se ovim putem zahvaljujem."
Anđelko Košec:
"Smatram da je izbor vozača izuzetno kvalitetan i drago mi je što sam i ja jedan od njih, te se nadam vrhunskim rezultatima tima. Ove godine nasupiti ću sa Opel Astrom GSI klase N3 na svim rally utrkama i na 4-5 brdskih utrka koje se boduju za prvenstvo Hrvatske. Cilj ove sezone je završiti među prva tri mjesta u klasi na rally-u, a na brdu ćemo vidjeti. Zahvaljujem se sponzorima koji će mi omogućiti nastup ove sezone LLumar, Tom Tom restoran, kafićima MTV i Salix, Kemoton, AFC folije, a posebno voditelju tima g. Nikoli Laća i Buci."

SLUŽBENA LISTA PRIJAVA
20.05.2009.

Jučer je na službenoj web stranici 36. Croatia Delta rally 2009 objavljena lista medijskih partnera (www.croatiarally.com/delta09), ako vaš medij nije uvršten, a objavljujete vijesti o našoj najjačoj automobilističkoj utrci molimo Vas da nam dostavite logo Vašeg medija. Inače jučer je objavljena i službena lista prijava koja je razuvjerila sve kritičare održavanja ovako skupe i zahtjevne utrke u Hrvatskoj. Konkurencija, iako ne jako brojna, imenima je možda najjača u 36-godišnjoj tradiciji Delte. Ostajemo Vam na raspolaganju za sve dodatne informacije.
Srdačan pozdrav, TP auto-sport - Tomislav Ormuž; kontakt e-mail.

DELTIN "SHAKEDOWN"
19.05.2009.

Nakon svih onih ružnih vijesti o mogućem otkazivanju utrke i velikim financijskim problemima u kojima se našao organizator 36. Croatia Delta rally-a, zadnjih dana stižu samo dobre vijesti. Nakon informacija koje su "procurile" iz AK Delte o vrlo solidnom broju prijava i sportski jednoj od najjačih Delti do sada, sve ljubitelje relija razveseliti će najavljeni program zagrijavanja za utrku, koje će se ove godine odigrati na Martin Bregu 27. svibnja (srijeda), stazi dužine 3,01 km. Shakedown će započeti u 14 i trajati sve do večernji sati, a mnogobrojni ljubitelji oktanskih uzbuđenja iz Dugog Sela, Zagreba i okolice moći će i prije starta ovogodišnje Delte uživati u zvuku i brzini moćnih S2000 rally bolida i majstorijama velikih europskih i ponajboljih domaćih rally vozača. Prolaske automobila gledatelji će moći promatrati sa tribine i velikog šatora opremljenog ugostiteljskim sadržajima, a nakon završetka oktanskog dijela, na najavljenoj velikoj veselici "Open party" nastupiti će, ovaj puta u ulozi glazbenika Branko Jemrić sa svojim EuroArt bandom. Iako će Branko već sutradan juriti cestama Okića, Plešivice i Budinjaka najavljuje glazbeni nastup bez "taktiziranja"! Spomenimo kako je cijeli oktansko-gastronomski spektakl na Martinu pod pokroviteljstvom grada Dugo Selo, a za ugostiteljske sadržaje pobrinuti će se Obitelj Bunčić.
««« »»»
ARHIVIRANI ČLANCI

JURA ŠEBALJ:

Našeg najpoznatijeg relijaša, Juru Šebalja uhvatili smo tek na koju minutu. Bliži se Croatia Delta ... više

36. DELTA RALLY

Tradicija se nastavlja, bliži nam se 36. CROATIA DELTA RALLY. Unatoč teškoj financijskoj situaciji ... više

NAGRADA MATULJA 2009.

Na Auto-motocross centru u Rupi održavala se u nedjelju, 10.05.2009. međunarodna utrka pod nazivom ... više

www.euro4x4parts.com

Orbis hosting

ORK Schnee
kupujte, prodajte, družite se...
::: SLIKA MJESECA :::
slika mjeseca...
::: I N F O :::
::: MJESTO ZA VAŠ BANNER :::

PRERAČUNAJ

cm

feet

inch

Vrijednosti: 1 Inch = 2.54 cm, 1 Feet = 30.48 cm, 1 Feet = 12 Inch
::: A N K E T A :::
Smatrate li da je naplata radi opstanka Portala i Foruma:
potrebna
potrebna i dobra
nepotrebna
dobra - cijene su OK
dobra - cijene su preniske
dobra - cijene su previsoke
loša
svi tako rade
važno da opstane
svejedno mi je, iako pratim
ljudi su škrti platiti reklamu
ne znam
 

Vrati na vrh stranice

HR Off road portal Schnee © 2004-2018. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 28.05.2009.