PODRAVINA ADVENTURE 2011.

Protekli vikend se održavalo Off road druženje Podravina Adventure 2011. na području Subotice Podravske koja se nalazi nedaleko Koprivnice, a koju su pripremili Damir Špernjak – Šperky i ORK Schnee.

Iako je početak listopada, sunce i temperatura su bili kao usred ljeta pa je i druženje na otvorenom bio veći gušt. Kolona od 40-ak terenaca lagano je prolazila šumskim i makadamskim putovima, a uz povremena stajanja družili su se off roaderi iz Slovenije (Mozirje – Celje), Austrije (Beč) i Hrvatske (Omiš, Split, Drniš, Zadar, Kutina, Bjelovar, Marija Bistrica, Križevci, Vrbovec, Dugo Selo, Karlovac, Koprivnica, Ivanić Grad, Samobor, Vukovina, Zagreb…).

Nekolicina je stigla već u petak poslije podne, a glavnina u subotu ujutro, dok su neki pristigli u subotu poslijepodne i predvečer. Subotnja vožnja se odvijala u dva dijela (do i poslije ručka), pa je tako obuhvaćena vožnja koja je mogla zadovoljiti sve pristigle – od šumskih putova, makadama, nešto malo asfaltnih putova, te malo blatnih prepreka za one koji su mogli – ili željeli pokušati proći, nekih spustova i sl.).

U poslijepodnevnom dijelu vožnje se našla i “noćna” na putu do baze, a nakon toga se krenulo na večeru te druženje uz logorsku vatru i pečenje kestena.

U nedjelju se nakon doručka i kavice krenulo na poligon gdje je organizator pripremio neke simbolične nagrade (neka vrsta ‘priznanja’) za vožnje koje su se vozile sa mjerenjem vremena.

Dionice su bile kratke, ali bit svega je bila da oni koji do sada nisu imali priliku osjetiti adrenalin kad se stisne štoperica, osjete to sada.

Tako su bile određene staze za hard, soft i turist vozila te su se nagradila prva tri vozača svake kategorije.

Pehari i nagrade koji su podijeljeni, primili su slijedeći ‘natjecatelji’ i sudionici ovog off road druženja:

1. Najbolji Hard vozač: Anđelko Srabinec, ORT Vrbovec, Nissan Patrol 3.3D
2. Najbolji Soft vozač: Marko Medarić, Lada Niva
3. Najbolji Turist vozač: Ivan Jandrečić, AK Ozalj, Jeep Wrangler

Osim pehara za vožnju na vrijeme, organizator je dodijelio još neke nagrade kao što su nagrada/priznanje vozačima koji su stigli iz najudaljenijih krajeva svake države iz koje su sudionici pristigli, a to su:

4. Slovenija: Boštjan i Tadej Žel, ORC White Tiger, Suzuki Samurai
5. Austrija: Krešimir Buben, Jeep GC 3.0 CRD
6. Hrvatska: Joško Soni Bišćan, Kia Sorento (Tugare, Omiš) i Željko Reljanović, LR Defender 110 (Split), obojica iz ORK Dalmacija 4×4

Uz navedene, ‘prozvani’ su još i:

7. Najmlađa off roaderica na Podravina Adventure 2011.: Paula Miholić, Toyota LX
8. ‘Bem ti takvog terenca: David Geras, Toyota 4Runner (kvar na vozilu) te Ronald Krehula, Mercedes G (2 kvara na vozilu)
9. Najstarije vozilo na druženju: Bruno Milički, Jeep Willys
10. Upornost pri dolasku na druženje: Oliver Voss, Nissan Terrano 2.7 TDI (kvar na autocesti, popravak i uspjeli dolazak, s time da je kvar imao i Ivan Jandrečić koji se vratio kući, popravio Jeepa te ponovno krenuo na Podravina Adventure)
11. Izvođenje najzanimljivijih atrakcija: Alojz Jalžečić, ORT Kutina, Suzuki Samurai
12. Moje 1. off road druženje: Ivan Jandrečić, AK Ozalj, Jeep Wrangler

Nakon ovih podjela, slijedila je ‘slobodna vožnja’ na poligonu pa su prisutni mogli isprobati vožnju po preprekama po želji. Za vožnje na vrijeme, vjerojatno će na stranicama ORK Schnee biti objavljena tablica s vremenima, a koju je potrebno prepisati da bi se mogla objaviti. Ovim putem organizatori zahvaljuju svima koji su se odazvali na druženje te se nadaju da je bilo dobro i da je za svakoga bilo ponešto.

Ukoliko vam se dopalo ili nije, slobodno ostavite svoj komentar u nastavku, a komentari mogu biti poticaj da se organizira ili poboljša slijedeće druženje.

Podijeli