CROATIA TROPHY 2013.

Nakon uvođenja “kruga” na Croatia Trophy prije par godina, a koji se vozio ponedjeljkom, ove godine je organizator AK Croatia Trophy pomaknuo Trophy Day koji se vozio nedjeljom – na subotu, dok je kružnu etapu prebacio s ponedjeljka na nedjelju.

Na taj način se gledateljima omogućio cijeli vikend u kojem su se vožnje odvijale na određenoj lokaciji.

Tako je prvi dio ovogodišnjeg Trophyja (računajući i prolog, dakle vožnje koje su odrađene na “manjem” prostoru) završile u prvoj polovici Trophyja, nakon čega su slijedile klasične etape sa road bookom u kabini vozila. Prvih nekoliko dana sunčanog i toplog vremena zamijenila je kiša, oblaci i izvlačenje dugih rukava iz torbi.

Nepotrebno je napomenuti da je takvo vrijeme dodatno otežalo uvjete vožnje zbog kojih su i vozila trpjela više te se svakodnevno skraćivala lista onih koji su uspijevali osposobiti vozila za slijedeću etapu.

Od domaćih posada startalo ih je 5, a od njih je samo jedna ostala u finalnom poretku.

U Trophyju su nastupile tri posade koje su morale odustati prije završetka CT 2013., a to su križevački dečki Zoran Švec i Josip Horvat (Suzuki Samurai), zagrebački dečki Boris Kuš i Nikola Sršek (Jeep Wrangler), te buzećani Gordan Krota i William Ukušić (Land Rover Defender).

U Adventureu smo imali dvije domaće posade i to posadu iz Vrbovca koja je završila CT 2013. na 15. mjestu ukupnog poretka (bravo dečki!) – Danijel Prijatelj i Anđelko Srabinec (Toyota Land Cruiser LJ70), te dečke iz Buzeta Robert Prodan i Nenad Jermaniš (Jeep Wrangler) koji na žalost, nisu uspjeli odvoziti Adventure do kraja.

Kako god bilo ove godine, svima im treba čestitati što su pokušali, obzirom na činjenicu da su znali u što se upuštaju.

Ovogodišnji pobjednici Trophyja su Boros Csaba i Mihaly Eigner iz Mađarske (Jeep Wrangler). Na drugom mjestu su također mađari – Szilard Magyar i Krisztian Kovacs Pippo (mercedes Proto) koji su ujedno dobili i Fair Play nagradu jer su zanemarili vlastiti rezultat i pomogli svom prvom konkurentu, dok su do trećeg mjesta stigli Roman Kulbak i Arkadiy Aronov iz Rusije (Suzuki Jimny).

Razlika u satima vožnje za prva tri mjesta je: 1) 23:51:16; 2) 25:39:16 te 3) 32:09:22 sata, a Trophy je završilo 21 vozilo (zadnje vrijeme vožnje je 59:43:25 sati), dok je 15 vozila do finisha CT 2013. moralo odustati.

U Adventureu je od 29 vozila završilo CT njih 22, a prva tri mjesta su osvojile posade iz Rusije: prvi su Victor Stolyarchuk i Alex Shokhin (Land Rover Defender 90), drugi su Aleksey Bogodistov i Vladimir Kotelnikov (UAZ 3151), a treći su Alexander Tyurin i Nataliya Tyurina (Land Rover Defender 90) sa vremenima: 19:03:08; 20:16:12 te 24:06:02 sati vožnje.

Zadnje vozilo koje je završilo CT Adventure ima ukupno vrijeme vožnje 53:59:23 sata.

Preostale dvije kategorije se odnose na ATV vozače – ATV Trophy i ATV Adventure, a ukupno ih je sudjelovalo 10 vozača. ATV Trophy je vožen u dvije grupe od po 3 vozila, dok je ATV Adventure odvozila jedna grupa od 2 vozača.

Rezultate možete vidjeti u PDF formatu na slijedećim linkovima:
CT 2013. Trophy class
CT 2013. Adventure class
CT 2013. ATV Trophy class
CT 2013. ATV Adventure class

Čestitke svim posadama koje su vozile ovogodišnji Croatia Trophy te se nadamo da se vidimo i slijedeće godine.

Podijeli