CROATIA TROPHY 2010.

Od prijavljenih 62 posade, na 1. etapu Croatia Trophy 2010. startalo je 53 posade, plus 4 vozila na CT Adventure, 2 ATV vozača te 1 ATV Adventure, dok je iz konačne liste vidljivo da je CT 2010. završilo 36 posada (“pravi” CT); 5 posada CT Adventure (prelazak jedne posade u Adventure grupu) te navedena 3 ATV vozača.

Nakon prologa, koji je vožen u petak, 30.05.2010. u 13,00 sati, na 1. etapu u subotu (01.05.) posade su startale u 09,00 sati.

Prolog je zamišljen tako da se na startnu liniju postave po 3 vozila kojima je bio zadatak da odvoze što brže krug.

Startna pozicija je ujedno bila i ciljna, a za neka vozila je i tako kratka dionica, koja je diktirala poredak startanja na 1. etapu, bio koban, tj. olako shvaćen pa do cilja nisu stigli.

Prije 1. etape, koja je startana u blizini Gline, sudionici su u podužoj koloni krenuli iz kampa u Starom Selu do centra Gline gdje su u kraćoj pauzi mogli popiti kavicu ili piće i malo pokazati svoja vozila mještanima, nakon čega su se uputili na start.

U nedjelju slijedi Trophy Day na kojem su se slagali timovi od po 5 vozila te su morali svladati 3 zadana ispita u što kraćem roku, a navečer ih je čekala i noćna etapa.

Vožnja u ponedjeljak pod nazivom “kružna vožnja” značila je 12 odvoženih krugova uz zamjenu prednje gume sa zadnjom u što kraćem roku.

Od utorka (04.05.) prestaju “kratke i lakše” vožnje i posade čekaju “prave” etape.

U svakom slučaju, natjecatelji su bili zadovoljni – neki manje, neki više, no iz godine u godinu, sve je više onih koji su prestali odmahivati rukom na težinu Croatia Trophy-a i shvatili su ju ozbiljno.

Oni uporni koji se ne boje takvih trasa, i oni tvrdoglavi koji ne odustaju dok si ne dokažu da postoji način za završetak osam etapa sa što manje štete na vozilu, neumorno dolaze iz godine u godinu, a najčešće sa sobom povedu i druge “nevjernike”…

Iako je ove godine CT završilo 36 vozila (nekad ih je toliko znalo biti u prijavi), i iako je cca 50-60 vozila zaista puno, nadamo se da će se svi vratiti i iduće godine.

Poredak najbolje tri posade izgleda ovako:
1. THOMAS SHUKER-JASMIN MOLL, D, MERCEDES G
2. LORENZO SAVINI-ROMEO MANZAN, I, LAND ROVER DEFENDER 90
3. BOROS CSABA-ZOLTAN KONYA, H, JEEP WRANGLE

Od domaćih posada (8 prijavljenih) samo 4 su se pojavile u Starom Selu, a zauzeli su slijedeće pozicije:

10. mjesto – Zoran Švec/Marko Horvat;
17. mjesto – Gordan Krota/Ivo Brgodac;
29. mjesto – Predrag Vinković/Mario Periša;
nisu završili – Hrvoje Bartolić/Boris Micek.


Ovogodišnje proglašenje je ipak za nijansu romantičnije od dosadašnjih…

Naime, pobjedom na CT 2008., Thomas Shuker je rekao da će zaprositi svoju djevojku i suvozačicu Jasmin Moll slijedeći put kad se opet nađu na postolju kao najbolja CT posada.

Kako ga je organizator praktički “natjerao” na takvu glasno izrečenu izjavu prije 2 godine, tako mu nisu dali da se “šutke” izvuče nakon ovogodišnje pobjede te su mu predali mikrofon nakon čega je uslijedila Thomasova prosidba Jasmin Moll pred svima.

Prema svemu, idući CT voze kao Shuker-Shuker posada.

Ukupni poredak s etapama možete pogledati na linku TOTAL RANKING, a slike na linku FOTOGALERIJA.

Podijeli